Dvostruki osvajač MVP NBA lige biće lider Srbije na OI u Parizu 2024. godine

Kako prenosi portal Mondo, najbolji srpski (i po mnogim merilima najbolji košarkaš sveta) će igrati na Olimpijskim igrama. Potvrda nam stiže iz Španije, od predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Miljkovića koji je da intervju za madridski As.

On je pohvalio košarkašku reprezentaciju Srbije i istakao je da je i sa velikim brojem izostanaka iz tima naša selekcija uspela da dođe do srebra na Svetskom prvenstvu na Filipinima. Taj tim će biti izuzetno pojačan na Olimpijskim igrama prema rečima Maljkovića.

Znate, mi tamo nismo imali MVP-ja NBA lige Jokića. Nije igrao ni MVP Evrolige Micić, ni Kalinić. Ujedinili smo se i izvukli najbolje iz sebe. Kao u svim sportovima, tako i u ovom periodu imamo Đokovića, imamo Ivanu Španović koja je šampionka sveta u svojoj disciplini. Tačno je, već sam najavio da će u Parizu biti svi, uključujući i Jokića. Igre u Parizu biće jedna prava žurka i verujem da će učestvovati veliki broj srpskih sportista.

Poslednji turnir Nikole Jokića u dresu Srbije je Evropsko prvenstvo u Češkoj i Nemačkoj 2022. godine kada je naš tim ispao od Italije u osmini finala, a pre toga je igrao na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine. Sa Srbijom ima osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. 

Autor: Mondo.rs