Žena je carinicima rekla da namerava da napravi ogrlicu od izmeta 😳

Američka carina zaustavila je ženu iz Ajove koja je sa svojim prtljagom pokušala da unese izmet žirafe u Sjedinjene Države. Želela je da napravi nakit od svog „suvenira” koji je ponela na put u Keniju

Kada je izabran za dodatni pregled po dolasku na aerodrom Mineapolis-Sent Pol 29. septembra, putnik je sam prijavio da ima malu kutiju fekalija. Žena je carinicima rekla da namerava da napravi ogrlicu od izmeta, jer je već imala nakit od losove izmete. Stručnjaci Agencije za poljoprivredu su zatim zaplenili malu kutiju i uništili izmet žirafe, saopštila je američka carina.

– Postoji realna opasnost od unošenja fekalnih materija u SAD... Ako bi osoba ušla u SAD i nije prijavila šta je donela, vrlo verovatno bi se razbolela od takvog nakita, uz rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema - rekao je komesar za carinu i zaštitu granice Čikaga LaFonda D. Sutton-Burke.

Afrička svinjska kuga, klasična svinjska kuga, Njukaslska bolest, slinavka i šap i vezikularna bolest svinja su neke od bolesti u Keniji koje je carina navela kao opasnost od gutanja fekalija.

Autor: redportal.rs