Potpukovnik Izraelskih odbrambenih snaga uputio jezivu poruku ❗❗❗

Kako prenosi Mondo, Potpukovnik Izraelskih odbrambenih snaga, čovek zadužen za arapske medije u portparolskoj jedinici IDF-a, objavio je na svom Tviter kanalu poruku na arapskom jeziku upućenu svim Palestincima u Gazi.💔

Važna izjava za stanovnike Gaze. Poslednjih dana apelovali smo na vas da napustite grad Gazu, južno od Vadi Gaze, kako biste sačuvali svoju sigurnost. Obaveštavam vas da će naše snage omogućiti nesmetano kretanje navedenim rutama u vremenu od 10 do 16 sati. Zbog vaše sigurnosti, iskoristite ovo kratko vreme za kretanje prema jugu.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je ranije da su izraelske snage, uz podršku tenkova, pokrenule napade na palestinske raketne posade kako bi prikupile informacije o lokaciji talaca, što je bila prva zvanična informacija o operacijama kopnenih snaga u Gazi od početka krize.

Netanjahu je u televizijskoj izjavi rekao da neprijatelje napadaju neviđenom snagom i da je ovo samo početak. Takođe, portparol UN Stefan Dužarik rekao je ranije da pomeranje tolikog broja stanovnika Gaze na jug neće biti bez "razornih humanitarnih posledica". 

Autor: mondo.rs