Zoran Marjanović 22. jula prošle godine je nepravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu i istog dana mu je određen pritvor.

Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića koji je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Granda Jelene Marjanović kaže za Kurir da očekuje da se suđenje njegovom klijentu neće ponavljati i da će ga Apelacioni sud osloboditi.

- Odluka Apelacionog suda da Zoranu Marjanoviću pritvor bude ukinut, za mene je apsolutno očekivana, jer je jedina moguća i jedina očekivana - kaže poznati advokat za Kurir i dodaje da on ne očekuje da će presuda kojom je njegov klijent osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora biti ukinuta i predmet vraćen na početak.

- Moj primarni zahtev u žalbi na presudu, koju je razmatrao Apelacioni sud, bio je da se presuda preinači u oslobađajuću, samo opreza radi sam predložio ukidanje prvostepene presude i vraćanje na novo suđenje. Imajući u vidu da je sud usvojio drugi predlog, da mu pritvor bude ukinut, očekujem i verujem da će biti usvojena i moja žalba i da će samim tim presuda biti preinačena u oslobađajuću - objašnjava Veljko Delibašić.

Foto: E-Stock, Privatna arhiva

Zoran Marjanović, podsetimo, 22. jula prošle godine je nepravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu i istog dana mu je određen pritvor. Sudsko veće proglasilo ga je krivim i saopštilo da je po njima nesumnjivo utvrđeno da je on 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče iskoristio poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa na kom je ostala njihova maloletna ćerka i ubio je "iz niskih pobuda", udarcima tupim predmetom u glavu.

Na ovu presudu, napisanu na 698 strana, žalbu su podneli branioci Zorana Marjanovića, ali sud o njima još uvek nije odlučio. Apelacioni sud, presudu može da potvrdi, preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

- Očekujem da će posle sedam godina biti stavljena tačka na postupak, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo - kaže Veljko Delibašić.

Autor: Pink.rs