Anin otac Ivan Božović prisetio se tog jutra kada je po poslednji puta svoju devojčicu zagrlio, poljubio i ispratio u školu. 😥

Prošlo je tačno pet meseci od nezapamćenog zločina u kojem je u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar trinaestogodišnji K. K. hicima iz očevog vatrenog oružja ubio devetoro učenika i čuvara škole pritom teško ranivši nastavnicu i još petoro đaka 💔😭 , prenose Nezavisne.

O najstrašnijem danu u svom životu u emisiji Labirint HRT-a po prvi put su hrabro progovorili roditelji jedanaestogodišnje stradale djevojčice Ane Božović. Anin otac Ivan Božović prisetio se tog jutra kada je po poslednji puta svoju devojčicu zagrlio, poljubio i ispratio u školu. 😥

Ana u suknji koju je kupila u Solunu i prsluku koji je obukla jer je on to tražio - to je poslednja njena slika koju pamti. Majka Ninela Radičević kaže kako roditelji misle kako je škola sigurno mjesto.

- Poslala sam dete u školu. I vi nekako uvek mislite da je škola sigurno mesto. Onog trenutka kada dete uđe u školu, ti kažeš - dobro, sad je sigurno - govori majka.

No onda je stigao poziv. Otac ističe kako im je danas najveća uteha što znaju da su svojoj Ani neprestano govorili koliko je vole i koliko im znači. 💗

Foto: Printscreen YouTube/HRT

- To nam pruža utehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku, čak i kad nas je zvala da joj donesemo novac za užinu 😥 - rekao je Ivan Božović.

A da je Ana stvarno bila posebna devojčica, svedoče reči njene majke, koja ističe kako je ona bila veselo i neopterećeno dete koje je uvek širilo sreću i ljubav prema drugima. 💗

- Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe - kaže Ninela Radičević.

- Njena soba još je ostala ista, nismo ništa menjali, kad uđem, još sve miriše na nju - priča.

Na kraju svega ostaje pitanje - zašto se ova tragedija dogodila, kako se dogodila i kako je uopšte došlo do toga da dečak od 13 godina izvrši ovakvo masovno ubistvo. U potresnom istupu Anine je roditelje vodila samo jedna misao - da se to nikad nigde više ne dogodi.

Autor: Nezavisne