Na spisku Bajagin tekst, kao i pesma Nine Badrić 🧐👇

Zdravko Čolić poznat je po svojoj dugoj karijeri kroz koju je otpevao veliki broj hitova, međutim, nedavno je otkrio da su i neke pesme koje je odbio takođe postali veliki hitovi. 🧐

Među numerama koje je odbio nalaze se Zora je svanula, koju je otpevala Neda Ukraden, Kad hodaš, pesma koju je otpevao Bajaga, kao i jedna od pesama Nine Badrić. 🎶

- Kad se radi neki novi album, obično za njega stigne mnogo više pesama nego što će biti objavljeno. Bilo je nekih pesama u karijeri koje nisam snimio. Recimo Đorđe Novković je meni nudio pesmu Zora je svanula. To je bio hit, možda bismo je mi drugačije napravili - priznao je slavni pevač i nastavio:

- Bajaga mi je nudio Kad hodaš, to je isto hit koji nam je promaknuo. Zašto mi je neka pesma promaknula? Jednostavno zato što su mnogi kompozitori hteli sa mnom sarađivati, jer je s moje strane krenula dobra prodaja ploča. To je bilo jako unosno i za njih, imati nekoga ko prodaje ploče, ko je aktualan, da peva njihove pesme - objasnio je i dodao:

Foto: Printscreen YouTube/Zdravko Čolić

- Osim toga, u to vreme si imao deset mesta na albumu na ploči, tako da su neke pesme i u tom kontekstu morale otpasti. To je vredeo u vreme vinila, a posle, kad je sve postalo digitalno, to više nije bilo bitno. Onda je bilo važno da li je nešto bio producentski promašaj. Ja sam blizanac, pa može i ovako i onako - rekao je Čola.

Čola je za medije otkrio i da mu je ponuđena pesma koju je otpevala Nina Badrić.

- Nedavno mi je neka devojka iz Beograda nudila pesmu koju je na kraju snimila Nina Badrić. Svako vreme ima neku pesmu koju si propustio. Međutim, da i odgovorim na svoj odgovor. A to je – da nije svaka pesma za svakog. Dakle, neku pesmu koju sam ja propustio, neko je bolje iskoristio. Možda se kod mene ne bi uočila od nekih drugih pesama. A nekome je ona značila život ili je sutra napravio veliki hit - smatra legendarni Čolić, kako piše Kurir Stil, prenosi 24sedam.rs.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.