Prikazivanju spomenika prvi put, prisustvovali su Aleksandar Šapić i Rasim Ljajić

Danas je u Beogradu, u Skadarliji, tačno u podne, otkrivena bista Tomi Zdravkoviću, legendarnom srpskom kompozitoru i pevaču i narodne muzike.

Bista je izrađena u prirodnoj veličini, a otkrivena je uz njegovu pesmu Za Ljiljanu. Skupština grada Beograda i Connect Network kompanija su organizovale otkrivanje spomenika.

Foto: Printscreen YouTube

Bista je prvi put prikazana uz mali broj okupljenih ljudi, a između ostalog prisustvovali su i Tomina udovica, Gordana i ćerka pevača, ali i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i Rasim Ljajić, piše B92.

- Skadarlija je bila mesto okupljanja pesnika, umetnika, muzičara i Toma Zdravković je svojevremeno bio deo tog sveta. I mlađi ljudi vezuju Tomu za Skadarliju i iz tog razloga, odlučili smo da baš na ovom mestu postavimo spomenik - rekao je za Tanjug juče član Gradskog veća Beograda Igor Mušić.

Podsetimo, jedan od svojih poslednjih kafanskih nastupa, Toma Zdravković održao je u intimnoj atmosferi samo za odabrane i to baš u Skadarliji. U blizini kafane Dva Jelena, adresu Skakadrska 26, od 02. oktobra krasiće spomenik pevača koji svakako svoju tugu živi kroz spomen novih generacija.

Autor: b92.net