To znači da će ići na vanredne beogradske izbore, što je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučič

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je danas ostavku na svoju funkciju, saopšteno je na portalu Beoinfo.

Nakon talasa ostavki gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije, ostavku je podneo i prvi čovek Beograda. To znači da će ići na vanredne beogradske izbore, što je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučič gostujući nedavno na RTS.

- Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika Grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra, održali i na nivou Beograda - naveo je Šapić.

Kako se u saopštenju ističe, on će nastaviti da obavlja posao gradonačelnika i nakon ovog čina.

- Kad Vlada Republike Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra, očekujem da kao predsednik tog tela takođe nastavim da vodim Beograd, do dana izbora i konačne provere poverenja za sve što smo uradili u prethodnih godinu i po dana i što tek planiramo da uradimo za dobrobit Beograda i svih naših Beograđana - saopštio je on.

Da će izbori biti uskoro i vrlo verovatno 17. decembra rekao je i sam Šapić. Tada je najavio kakvi će biti njegovi dalji koraci.

Autor: redportal.rs