Oni koji su tražili vanredne beogradske izbore, sad žele da ih bojkotuju.

Potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je da ne očekuje da će Đilasova opozicija bojkotovati izbore, imajući u vidu da su ih sami i tražili.

- Došli smo sada u suludu situaciju da bojkotom prete ljudi koji su tražili hitne izbore. Dakle, da ne zaboravimo kako smo došli u ovu situaciju. I da potpuno jasno kažemo da oni koji su tražili vanredne beogradske izbore sada žele da ih bojkotuju. Jer birački spisak niti njegova kontrola se nisu promenili. Baš naprotiv, samo je nešto bolja - istakla je Brnabićka.

Ona je navela i da je opozicija predlagala formiranje komisije koja bi vršila uvid u birački spisak i kontrolu upisa, kao i nadzor i reviziju - i ističe da je vlast odmah pristala na to.

- Oni su i to odbili. Tražili su, a onda su rekli da neće u tome da učestvuju. Ja mislim da to niko ne može da podrži. Stav da hoće izbore, a kada ih dobiju, onda ih neće, ja mislim da to niko ne može da podrži. Ja i dalje ne verujem da će oni bojkotovati izbore, jer ne znam kako će ljudima da objasne zašto to rade, nakon što su tražili izlazak na birališta - kazala je ona.

Foto: Filip Pejković

Dodaje da će SNS poštovati svaku odluku Đilasove opozicije o izlasku ili bojkotu izbora, ali da neće moći da blokiraju glasanje.

- Svi su videli koliki su nasilnici i od tih izbora 2023. godine videli su svi kako se oni "bore protiv nasilja" - tako što su imali nasilne demonstracije ispred RIK, tako što su pokušali da linčuju Miladina Kovačevića, tako što su pokušali nasilno da upadnu u RIK, tako što su napadali pripadnike MUP i rušili zdanje Starog dvora, tako što je njih 20 blokiralo Kneza Miloša, tako što su maltretirali članice naše stranke... Silom sprečiti izbore neće, poručila je ona.

Autor: Novosti.rs