Tajne koje samo priroda može da pruži

U izdanju Lagune stiže Šetnja kroz šumu, još jedna knjiga Bila Brajsona, čuvenog autora putopisa i jednog od najvoljenijih pisaca današnjice 📗. Ovaj bestseler Njujork tajmsa će vas odvesti na uzbudljivo putovanje kroz prirodu, proživljavajući avanture i otkrivajući tajne koje samo priroda može da pruži.

Foto: redortal.rs/Laguna

Vrativši se u Ameriku nakon 20 godina provedenih u Velikoj Britaniji, Bil Brajson je odlučio da se ponovo upozna sa svojom rodnom zemljom hodajući Putem kroz Apalačke planine dugim 3400 kilometara, koji se proteže od Džordžije do Mejna. Ruta nudi zadivljujući pejzaž tihih šuma i svetlucavih jezera – a piscu pruža beskrajne mogućnosti da svedoči veličanstvenoj gluposti svojih bližnjih 😅. Za početak, tu je neverovatno zapušteni Stiven Kac, prijatelj iz Ajove koji ga prati u šetnji. Ali Šetnja kroz šumu je mnogo više od obične šetnje – Brajsonovo oštro oko je mudar svedok ovog lepog ali krhkog predela, i dok priča o njegovoj fascinantnoj istoriji, on upućuje dirljivu molbu za očuvanje poslednje velike američke divljine 🧐.

Nova putopisna poslastica, uz neodoljivi humor britanskog autora, podsetiće vas zašto ga toliko volimo. Knjigu Šetnja kroz šumu preveo je Goran Skrobonja.

Autor: redportal.rs