Otac miljenika nacije otkrio zanimljive stvari o svom sinu

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović postao je miljenik nacije zahvaljujući sjajnim partijama i odnosu prema grbu koji je sa svojim saigračima branio na Svetskom prvenstvu u Manili.

Nakon osvajanja srebrne medalje, Aleksa se vratio obavezama u Partizanu, ali i dalje izaziva veliku pažnju javnosti svih generacija.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

O Aleksi je govorio i njegov otac Slobodan koji je otvorio dušu u emisiji Prvi Red:

- Naporno je, ali i slatko. Ostvaruju se zajedničke želje. Prvo njegovi dečački snovi, a onda i moji roditeljski - počeo je Slobodan Avramović.

Slobodan je otkrio da je Aleksa kao mali počeo da trenira tenis:

- Kada se rodio, kupio sam košarkašku loptu, ali onu staru, kožnu, to su bile one Tigrove lopte, ali verujte da nikada nije izašla na beton, samo se na parketu koristila. Kao mali je počeo da trenira tenis, bio je veoma aktivan i brz. Međutim, tenis mu je postao dosadan, jer mu se besomučno udaranje loptice nije dopalo i sam je tražio da krene da igra košarku – dodaje Avramovićev otac.

Potom je dodao kako se svaka poruka podrške završava u komunikaciji sa Aleksom.

- Svaka naša poruka i reči podrške, završavaju se: Mi volimo tu igru i to je samo igra. Dokle god razmišlja da je to uvek igra i da je takmičenje nadmetanje, kao i da su mu sportisti sa druge strane prijatelji, a ne rivali, postizaće ovako velike uspehe - kaže stariji Avramović.

Autor: redportal.rs