Zvezdin golman rekorder 🏆

Omri Glazer, golman Crvene zvezde, je postao novi rekorder Lige šampiona. Naime, u meču protiv Mančester Sitija, iako je Zvezda izgubila rezultatom 1:3, Glazer je ostvario impresivnih 13 odbrana. Ovu informaciju je objavio specijalizovani portal za statistiku poznat kao Madridzone.

Glazer je imao odlično golmansko veče tokom većeg dela meča na stadionu Etihad. Jedan je od najzaslužnijih što je Crvena zvezda otišla na poluvreme s prednošću od 1:0. Međutim, u 60. minutu, nesrećno je primio gol od Hulijana Alvareza iz slobodnog udarca. Kod preostala dva gola, nije imao nikakve šanse za odbranu.

Ovim podvigom, Izraelac Glazer je premašio dosadašnjeg rekordera Fernanda Musleru, koji je imao 12 odbrana na meču između Galatasaraja i Reala odigranog 22. oktobra 2019. godine. Takođe, treba napomenuti da se i doskorašnji kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, nalazi na listi sa 11 odbrana u Ligi šampiona. Ovaj podatak potiče iz meča u kojem je Crvena zvezda poražena od Pari Sen Žermena rezultatom 1:6, odigranog 3. oktobra 2018. godine.

Autor: Balša Stupar