Sastav je snimio pet albuma, a nedavno su izbacili singl Nije da nije, kao i duet sa Bajagom

Alternativni sastav I plej (E-play) saopštio je danas da će proslaviti 25 godina postojanja koncertom 2. novembra u beogradskom klubu Zapa baza.

I plej je podsetio da je od osnovanja 1998. godine snimio pet albuma, nedavno je izbacio singl Nije da nije i prethodno obradu pesme Aut Katarine II, kao i duet Hotel Jugoslavija sa Momčilom Bajagićem Bajagom, a sarađivali su i sa džez pijanistom Matijom Dedićem, Nemanjom Kojićem Kojotom iz sastava Ajzbern (Eyesburn) i drugima.

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković pamti kao jedan od najlepših trenutaka u karijeri kada je gitarista Smaka Radomir Mihailović Točak izrazio želju da se slikaju na dodeli muzičkih nagrada GODUM.

- Taj snimak postoji i na internetu. Postojimo 25 godina, u karijeri smo dobijali razne nagrade i mnoga priznanja, ali taj trenutak nam je najdraži! Točak je izrazio želju da se slika sa I plejom. To je naša najveća nagrada do sada! - naglasila je Cvetković.

Bubnjar Goran Ljuboja Trut, koji sa I plejom svira od 2011. godine, ističe da zahvaljujući ljubavi prema muzici i kreativnoj energiji, nastaje jedan zanimljiv muzički izraz prepoznatljiv za ovaj bend.

- Muzika koju stvaramo je simbioza muzičkih pravaca koja nam dopusta da razmišljamo na različite načine. Posle 12 godina zajedničkog rada, osećam se muzički zrelijim i spreman sam za nove izazove - naveo je Ljuboja.

Autor Ex YU rok enciklopedije novinar Petar Janjatović nije uvrstio I plej u njeno drugo izdanje čekajući da se bend dokaže, stasa i opstane na beogradskoj alternativnoj sceni, smatrajući da će biti od onih bendova koji vrti istu pesmu i da će im brzo posustati inspiracija.

- Te 2001. godine kada sam radio dopunjeno izdanje već su imali debi album i vrlo prepoznatljiv zvuk. Ipak, bio sam skeptik. Ali samo kratko. Suština je da sve ovo vreme prave odlične i pametne pesme. I ne pokazuju nameru da posustanu - ocenio je Janjatović.

Autor: Tanjug