Operska pevačica rodom iz Etiopije privukla je pažnju ulogom Paža u Rigoletu

Italijanski sopran Marijam Batisteli (Mariam Battistelli) održaće koncert 25. septembra u 20:00 časova u dvorani Beogradske filharmonije, saopštili su danas organizatori.

- Za prvi susret s beogradskom publikom Batisteli će izvesti najlepše arije Donicetija, Belinija, Gunoa, Pučinija, Rosinija i Geršvina, a nastupiće uz klavirsku saradnju Vladimira Stojnića - saopštila je Ustanova kulture 'Gvarnerijus'.

Operska pevačica rodom iz Etiopije privukla je pažnju ulogom Paža u Rigoletu, sa Plasidom Domingom i Ruđerom Rajmondijem, pod dirigentskom palicom Zubina Mehte, podseća se u saopštenju.

Batisteli je, između ostalog, ulogu Muzičara u operi Manon Lesko snimila sa tenorom Andreom Bočelijem, od 2018. do 2020. godine pevala je u Bečkoj državnoj operi, i dobitnica je glavne nagrade na Međunarodnim takmičenjima Marija Kalas u Veroni, Franka Matjuči i Otavio Cino u Rimu.

Kako je najavljeno, koncert Batisteli je prvi u nizu koje će Gvarnerijus u saradnji sa austrijsko-ruskim violinistom Jurijem Revičem realizovati do kraja ove godine.

Autor: Tanjug