Iskreni Novak

Novak Đoković ponovo je potvrdio da je najbolji teniser u istoriji tog sporta. Nole je sinoć osvojio svoju 24. Grend slem titulu. U finalu US Opena pobedio je Medvedeva sa 3:0 u setovima.

Veliku radost nam je ponovo doneo Novak, kroz celu karijeru niže samo uspehe. Ali deluje da i dalje ne dobija priznanja u svetu kakva se očekuju. Već dugo vremena se vodi debata o najboljem teniseru svih vremena, a po svim mogućim parametrima Novak je ispred svih:

Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Činjenica jeste jedna – da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. No, dobro, to je deo mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu. Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite.

Novak je oduvek isticao da je ponosan što dolazi iz Srbije i mnogo puta je svetu u lice rekao šta misli. Poslednji put je to bilo na Roland Garosu kada je poslao poruku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Autor: redportal.rs