Par nije mogao da ima decu, pa su usvojili Dimu sa 14 godina iz sirotišta u Ukrajini

Mladi Ukrajinac optužen je za ubistvo američkog para koji ga je usvojio pre sedam godina iz sirotišta u njegovoj zemlji.

Dima Tauer, koji je izgubio majku kada je bio mlad, a napustio ga je otac alkoholičar, pobegao je od policijskih vlasti u automobilu koji su mu kupili usvojitelji i krio se oko osam sati u maloj šumi dok nije pronađen i uhapšen.

Prema pisanju Njujork posta, policija u Nort Falku na Floridi primila je poziv prošlog petka u ponoć od komšije para koji je čuo ženu kako viče u pomoć ispred svoje kuće. Kada je konačno otvorila vrata da vidi šta se dešava, pronašla je samo nekoliko kapi krvi na zemlji i obavestila nadležne.

Stigavši u kuću para, policajci su videli osumnjičenog kako zatvara gepek svog automobila i naredili mu da ostane miran. Ignorišući njihova uputstva, ušao je u auto i odjurio. Nakon što je uspeo da pobegne policiji, napustio je vozilo i sakrio se u šumi dok ga vlasti nisu otkrile u subotu ujutru oko 8 sati.

Policija je na zastrašujući prizor naišla u domu supružnika, koji su mladića od njegove 14. godine navodno okruživali nesebičnom ljubavlju. Robi i Dženifer Tauer ležali su mrtvi u svojoj dnevnoj sobi prekriveni krvlju, a tela su im se dodirivala.

- Obojе su bili veoma dobri ljudi. Nema smisla šta se desilo, niko od nas ne može da razume ovu mržnju. Oni su bili jedini ljudi u dečakovom životu koji su pokušali da mu pomognu. Tretiraju ga kao da je njihov biološki sin - rekao je Voren Rejns, ujak Robija Tauera, za Njujork post.

Par nije mogao da ima decu, pa su usvojili Dimu sa 14 godina iz sirotišta u Ukrajini.

- Njegovo telo je bilo puno modrica kada je živeo u sirotištu. Izveli bi ga da jede, a on bi pojeo šest hot-dogova jer nije bio dovoljno nahranjen. Ova sirotišta su kao zatvori za decu - rekao je starac za novine.

Par je bio ubeđen da bi njihov usvojeni sin mogao da ostavi svoju traumatičnu prošlost ako bi ga okružili nesebičnom ljubavlju i velikodušnošću. Par je pokušao da učini sve da se tinejdžer prilagodi svom novom okruženju u Sjedinjenim Državama, ali Dima se često svađao.

- Kada sam ga prvi put upoznao, pokazao je interesovanje za boks. Ali u stvarnosti nije mario za sport, samo je želeo da udari, da izazove bol - primećuje Rajns, entuzijasta borilačkih veština.

Prema njegovim rečima, u porodičnom životu poslednjih godina bilo je lepih trenutaka, ali i izliva nasilja od strane mladića. Pre tri godine dečakov očuh je bio primoran da pozove policiju kada ga je Dima napao i pocrnio mu oko. Tinejdžer je neko vreme otišao da živi kod Dženiferinih rođaka, ali je Robi insistirao da se vrati kući. „Bio je mnogo voljen. Oprostili su mu. Čak su mu kupili i auto, ponudili mu sve što je hteo“.

- Robi je bio dobar čovek, nije zaslužio ovu sudbinu - primećuje njegov ujak.

Vlasti nastavljaju da istražuju motiv besmislenog ubistvenog napada, za koji se veruje da je trajao nekoliko minuta i ostavio celu kuću prekrivenu lokvama krvi.

Autor: redportal.rs