Bertans promašio šut za pobedu

Košarkaška reprezentacija Nemačke treći je učesnik polufinala Mundobasketa! Oni su danas pobedili Letoniju rezultatom 81:79 i tako ušli u borbu za medalju:

IZVOR: X / @FIBA

Bilo je ovo veoma interesantno i uzbudljivo 1/4 finale, za razliku od meča Srbije i Litvanije kao i Italije i SAD kada je već u trećoj deonici bilo jasno ko ide dalje.

Letonija je bolje otvorila meč i dobila prvu deonicu sa 3 razlike, ali je na poluvreme Nemačka odnela prednost od 2 poena. U nastavku su se ekipe smenjivale u serijama, a u 3 minuta pred kraj meča Nemačka je imala dvocifrenu prednost. 🏀

Letonija se nije predavala, pa su brzim trojkama i boljom odbranom uspeli da smanje razliku. Šruder se zaista trudio da izbaci svoju reprezentaciju sa takmičenja, ali mu nije uspelo. Imao je napad da reši meč, ali je promašio čime je ostavio šansu Letoniji.

Odgovornost je pala na Bertansa koji je danas bio odličan, ali poslednji šut za 3 poena nije pogodio. Najbolji u Nemačkoj bio je Vagner sa 16 poena, dok je u Letoniji najbolji bio Zagars sa 24 poena, dok ga je Bertans pratio sa 20.

Autor: redportal.rs