Čovek se samo srušio po izlasku iz autobusa kojim je doputovao.

SOinfo.org portal je obavešten da je sinoć oko 21 čas, zbog smrtnog slučaja na peronu, područje oko autobuske stanice bilo blokirano puna dva sata.

Preminuo je izbeglica iz Sirije, po svemu sudeći, od srčanog udara. Kako je rečeno, čovek se samo srušio po izlasku iz autobusa kojim je doputovao u Sombor, ispostaviće se na poslednju stanicu, njegovog, više hiljada kilometara dugog putovanja.

Nezvanično je rečeno da je nekolicina ljudi sa kojima je čovek putovao potvrdila da je imao srčanih problema i da nije koristio lekove.

Zbog nesrećnog slučaja na dolaznom peronu, prostor oko autobuske stanice, sa ulicom Franje Račkog, bio je u blokadi duže od dva sata. Uviđaju su prisustvovali pripadnici različitih odeljenja policije i nadležne medicinske službe.

Radoš Đurović, izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, je svojevremeno izjavio da je preminule izbeglice u Srbiji jako teško vratiti u zemlju odakle dolaze.

Uglavnom, preminule, lokalne vlasti i Komesarijat za izbeglice i migracije sahranjuju prema procedurama na lokalnim grobljima, prema religiji koju su upražnjavali ili uz volju bliskih srodnika.

Autor: Telegraf.rs