Ako naprave koaliciju sa progoniteljima pravoslavnog naroda, jedino ispravno da napustimo vlast, poručuje Asanović

Predsednik opštine Zeta Mihailo Asanović rekao je danas novinarima da će pozvati koaliciju Za budućnost Crne Gore da, u slučaju da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora formiraju Vladu uz podršku Mehmeta Zenke, preispita učešće u vlasti na lokalnom nivou sa ovim strankama.

Nakon sednice Skupštine opštine Zeta, na kojoj je dužnosti predsednika Skupštine opštine razrešen Luka Krstović iz Demokrata, predsednik opštine Asanović se obratio novinarima. U izjavi koju prenose podgoričke Vijesti, on je izjavio:

To je naša obaveza, jer Pokret Evropa sad i Demokrate ne vrše lokalno vlast sa Bošnjačkom strankom ni sa albanskim partijama ni u jednoj opštini, već sa nama. Mi sa njima vršimo vlast u 70 odsto opština i tražiću od njih da preispitaju te odluke, što je jedino ispravno. Ako oni odluče da prave vlast sa ljudima koji su 30 godina progonili pravoslavni narod, otimali svetinje, oni su to zajedno radili sa DPS-om, ako žele da prave koaliciju sa Mehmetom Zenkom koji je bio na listi DPS-a, mislim da je jedino ispravno da napustimo vlast u svim gradovima, ali ja o tome ne mogu odlučivati, mogu na lokalnom nivou.

Asanović je ovime prokomentarisao najave da će buduću Vladu Crne Gore činiti Pokret Evropa sad, Demokratska Crna Gora, Bošnjačka stranka, Albanski forum i Albanska alijansa, a da će im glas za potrebnu većinu, kako su preneli mediji, obezbediti Mehmet Zenka iz Demokratske unije Albanaca, koja je na prethodnim parlamentarnim izborima bila koalicioni partner Demokratske partije socijalista.

Zenka je bio ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Duška Markovića, koja je donela Zakon o slobodi veroispovesti, zbog kojeg je Srpska pravoslavna crkva pokrenula litije u Crnoj Gori.

Autor: Filip Pejković