Upisala studije sa deset godina.

Doroti Džin Tilman II, tinejdžerka iz Čikaga, doktorirala je na Univerzitetu Arizona sa samo 17 godina. Studirala je onlajn, a diploma joj je uručena na svečanoj ceremoniji, piše ABC.

Inače, Tilman je upisala studije sa deset godina.

-Prošlog decembra uspešno je odbranila doktorsku disertaciju, postavši najmlađa osoba sa doktoratom iz oblasti integrisanog bihejvioralnog zdravlja na Univerzitetu u Arizoni - rekla je profesorka Lesli Menson.

Tilman, poznata i kao Doroti Genije, unuka je bivše gradske odbornice Čikaga Doroti Tilman, po kojoj je i dobila ime.

Majka ju je 2016. upisala na koledž okruga Lejk u severnom Ilinoisu. Tu je završila prve dve godine studija psihologije. Dve godine kasnije diplomirala je na koledžu Ekcelsior u Njujorku, gde je diplomirala humanističke nauke. Završila je master studije na Uniti koledžu u Mejnu, a zatim upisala doktorat na Univerzitetu Arizona.

Većinu predavanja je pratila onlajn, ali je došla na ceremoniju dodele diploma u Arizoni, gde je održala i govor. 🎉

Rekla je da svoj uspeh duguje baki, ali i majci koja joj je bila vodič kroz obrazovanje.

- Sve što smo radili zajedno tokom mog obrazovanja nije mi izgledalo kao nešto neobično... dok nije počelo da privlači toliku pažnju ljudi - rekao je Tilman.

Mlada doktorka nauka iskreno je rekla da nije imala standardno detinjstvo kao većina dece i da nije imala mnogo dodirnih tačaka sa vršnjacima.

Tilman, osim što se bavi naukom, voli da pleše, a osnivač je i Instituta. Na ovaj način pomaže učenicima u umetnosti, nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. 🧐

Planira da se uključi u javni nastup i prikupljanje sredstava za pokretanje sopstvenog kampa.

Autor: redportal.rs