Resori nuđeni i drugim strankama, navodi Milan Knežević

Koalicija Za budućnost Crne Gore saopštila je da prihvata javnu ponudu mandatara Milojka Spajića, lidera Pokreta Evropa sad, za ulazak u novu Vladu Crne Gore.

Iz Pokreta Evropa sad danas je saopšteno da je, navodno, ZBCG odbila ponudu koja se sastojala od mesta potpredsednika Vlade, ministarstva prosvete, turizma, omladine i sporta, dva mesta potpredsednika Skupštine (iz redova parlamentarne većine i iz redova žena), kao i 40% mesta u upravnim odborima javnih preduzeća i ambasadorskih mesta po političkom ključu.

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koja je deo ZBCG, rekao je da je ovakva ponuda prihvatljiva, a predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, koji je na izborima bio nosilac izborne liste ZBCG, izjavio je:

Ako mu je zaista stalo da ima stabilnu većinu od 56 poslanika, Spajić nema nikakav izgovor, jer smo prihvatili svih 10 principa.

Knežević je dodao da su ministarstva prosvete i sporta i omladine nuđena Ujedinjenoj Crnoj Gori i Socijalističkoj narodnoj partiji, zbog čega su od mandatara tražili javnu i pisanu ponudu.

Autor: Filip Pejković