Ubacivali petarde i baklje na teren

Fudbalski derbi za titulu u Crnoj Gori prekinut je sredinom prvog poluvremena, a na terenu su bili igrači Dečića iz Tuzija i podgoričke Budućnosti.

Navijači pod imenom „varvari“ počeli su da ubacuju petarde i baklje na teren, a igrači su mogli da prođu sa ozbiljnim povredama, što se ipak nije desilo.

Meč je od starta prekidan gotovo na skoro svaka dva minuta, a sudija je sredinom prvog dela igre rešio da i definitivno prekine utakmicu i da se konsultuje sa delegatom.

Arbitar Miloš Savović je zajedno sa delegatom došao do rešenja da se isprazni kompletan deo tribine na kojoj se nalaze navijači Budućnosti, a kamere su tokom razgovora uhvatile reči Petra Grbića, sada fudbalera Podgoričana, a nekada igrača Partizana.

- Nemojte to da radite, napravićete još veći haos. Mi da igramo derbi bez navijača, ajde bježi - rekao je Grbić.

Sudija je nakon toga poslao igrače u svlačionicu, a oko navijača Budućnosti našao se veliki broj policajaca i službenih lica obezbeđenja.

Dečić je inače vodio od 10. minuta golom Bojana Matića.

Dečić je uoči derbija u utorak imao tri boda više od Budućnosti i šansu da pobedom napravi veliki korak ka tituli, jer do kraja ostaje sedam kola. Podgoričani, s druge strane, sa novim trenerom Ivanom Brnovićem žele da se vrate u igru.

IZVOR: X / rikardons

Autor: redportal.rs