Razbudite se brzo i efikasno uz ove vežbe

Za energičan početak dana, ključno je da pravilno razgibate i tako razbudite svoje telo. Predstavljamo nekoliko odabranih vežbi koje će vam pomoći da se adekvatno razbudite i spremni krenete u novi dan.

1. Istezanje celog tela: Počnite sa istezanjem ruku iznad glave, a zatim se protežite prema plafonu. Istežite noge ka podu, osećajući kako se mišići postepeno bude.

2. Lagano trčanje u mestu povećava puls i cirkulaciju, podstičući dotok kiseonika u organizam.

3. Savijanje i istezanje: Stanite uspravno, spojite dlanove iznad glave i polako se spuštajte prema podu, savijajući kukove. Zatim se vratite u uspravan položaj. Ponovite ovu vežbu nekoliko puta.

4. Kruženje ramenima: Kružnim pokretima rotirajte ramena unapred i unazad. Ova vežba oslobađa napetost iz ramenog pojasa.

5. Kruženje kukovima: Stanite uspravno, stavite ruke na kukove i kružite kukovima prvo u jednom, pa zatim u suprotnom smeru. Ova vežba oslobađa napetost u donjem delu leđa i kukovima.

6. Duboko disanje: Zatvorite oči i duboko udahnite kroz nos, zadržite dah na trenutak, a potom polako izdahnite kroz usta. Ova vežba pomaže opuštanju i osvežava organizam.

7. Istezanje vrata: Skrenite glavu prema jednom ramenu. Osetićete istezanje sa suprotne strane vrata. Zadržite nekoliko sekundi, pa ponovite na drugu stranu.

Autor: Balša Stupar