Zbog ovoga ga ne terete za nepružanje pomoći

Splitsko opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka zbog izazivanja smrtonosne saobraćajne nesreće koja se dogodila u Muću, blizu Sinja. U nesreći koja se dogodila 17. juna u 21.36 smrtno je stradao muškarac.

U optužnici stoji da se nesreća dogodila kada je 36-godišnjak, upravljajući kamionom "mercedes" udario muškarca koji je hodao uz ivicu puta, piše Dalmatinski portal.

Osumnjičeni vozač suočava se s optužbom da nije prilagodio vožnju noćnim uslovima i da je brzina njegovog vozila bila znatno veća od dopuštenih 50 kilometara na sat. Nesreća se dogodila dok je muškarac koračao putem, a udar ga je odbacio na metalne kontejnere. Preminuo je na mestu nesreće.

U početku je vozač kamiona bio osumnjičen i za beg s mesta nesreće i nepružanje pomoći, ali te su optužbe povučene jer se utvrdilo da je preminuli muškarac umro odmah nakon sudara.

U optužnici se navodi da je vozač tvrdio kako nije primetio da je udario nekoga i nije ni shvatio da ga policija traži. Prema njegovim rečima, konzumirao je 2 piva pre nego što se vratio kući, prenosi Telegraf.

Vozač kamiona uopšte nije imao pravo da upravlja vozilom u trenutku nesreće s obzirom na to da mu je policija prethodno oduzela vozačku dozvolu zbog niza prekršaja i 12 negativnih bodova.

Njegova vozačka dozvola bila je poništena na 2 godine. Osumnjičeni je više puta bio kažnjen zbog prekršaja u saobraćaju, a zbog te činjenice je takođe zatražen produžetak istražnog zatvora.

Vozač kamiona trenutno se nalazi u pritvoru.

Autor: Telegraf