Lep karneval za značajan datum u našoj istoriji. 🎊

Vlasnik kompanije Pink Media Group Željko Mitrović danas je na simboličan način obeležio vrlo značajan datum za Srbiju. Naime, pre tačno 105 godina je američki predsednik Vudro Vilson razvio srpsku zastavu na Beloj kući i drugim javnim institucijama u Vašingtonu, u znak podrške našoj zemlji na hrabroj borbi protiv Austrougarske.

Foto: Twitter.com/@zeljkomitrovic

Zato je Žeks u čast srpsko američkog prijateljstva napravio kolonu prijateljstva oldtajmera koja je prošetala gradom sa zastavama SAD-a i Srbije. 🤍

- Danas je 28.jul. dan kada je tačno pre 105 godina američki predsednik Vudro Vilson razvio srpsku zastavu na Beloj kući i svim drugim javnim institucijama u Vašingtonu, povodom velike, hrabre i odvažne borbe protiv 10 puta veće i nadmoćnije Austrougarske, ovo veliko priznanje Srbije bio je snažan znak američke podrške i divljenja hrabroj srpskoj borbi za slobodu i nezavisnost. Ja bih rekao da je to bio i početak toplih i prijateljskih odnosa koji su bil brilijantni sve do devedesetih! Danas se nalazimo na početku epohe ponovnog razvijanja iskreno prijateljskih odnosa sa Amerikom i zapadom, označenih sa mnogo razumevanja za probleme sa kojima se Srbija suočava! Hvala dragi prijatelji! - napisao je Žeks u objavi.

View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs