Dabl dabl u ćetvrtfinalu

kako prenosi portal Sportal, u momentima kada se javnost u Srbiji pomalo i zabrinula sa reprezentativnu košarku, s obzirom na ne baš idealnu situaciju u seniorskom sastavu i sve slabiji priliv novih lica u isti, ljubitelji košarke su se tokom Evropskog prvenstva za juniore u Nišu upoznali sa Bogoljubom Markovićem, koji je pokazao da igra pod obručima kod nas i te kako ima svetlu budućnost.

Marković je jedan od igrača koji su odskočili tokom kontinentalnog šampionata i izdvojili se kao prvi među jednakima u sjajnom timu Orlića.

Krilni košarkaš visok 210 centimerara je toliko zablistao tokom juniorskog Evrobasketa, da ga košarkaška javnost već upoređuje sa dvostrukim MVP NBA lige Nikolom Jokićem. Rođeni Užičanin je postepeno dizao formu kako je takmičenje odmicalo i u poslednje tri utakmice beleži vrlo impresivne brojke.

Tokom mečeva sa Slovenijom, Danskom i Izraelom Marković je prosečno beležio dabl-dabl učinak od 25 poena i 10 skokova, uz ukupan indeks korisnosti 25. Tokom meča sa Slovencima je uz 26 poena imao sedam skokova i dve asistencije, što mu je donelo indeks korisnosti 32.

Protiv skandinavske reprezentacije u osmini finala košarkaš Mege je zabeležio 16 poena, sedam skokova i tri asistencije za indeks 24, dok je u četvrtfinalu sa izraelom prednjačio u našem timu sa 18 poena, deset skokova, odnosno po tri asistencije i ukradene lopte.

Nema šta, vrlo impresivne brojke za mladog dugajliju, od kojeg očekujemo da nastavi u istom ritmu do kraja šampionata, ali i nastavi da raste kao igrač u budućnosti.

pročitajte još

Zemljotres u Hrvatskoj

Autor: sportal.rs