Lične fotografije na AI aplikacijama se u budućnosti mogu koristiti za kreiranje nelegalnog sadržaja

Mnogi parovi, koji se još nisu ostvarili kao roditelji, često razmišljaju o tome kako će njihova deca izgledati u budućnosti – kome će više biti, čije će karakterne osobine naslediti itd.

Jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija u ovom trenutku je Remini, gde korisnici kače svoje fotografije, a zatim uz pomoć veštačke inteligencije dobijaju generisane fotografije pomoću kojih mogu da vide kako će njihova deca izgledati u budućnosti.

Mnogi, koji već imaju decu, podelili su fotografije koje je napravila veštačka inteligencija i uporedili ih sa fotografijama svoje prave dece. Sličnost je definitivno neobična.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da treba da budete oprezni kada delite lične fotografije na AI aplikacijama jer se one u budućnosti mogu koristiti za kreiranje nelegalnog sadržaja.

Nove tehnologije mogu da pretvore fotografije u video zapise, koji se onda mogu koristiti za prevaru. Štaviše, neki video snimci generisani veštačkom inteligencijom su toliko realistični da može biti teško reći da li je osoba na video snimku stvarna ili ne.

pročitajte još

Zemljotres u Hrvatskoj

Autor: redportal.rs