"Nema ništa čudnije od istine" 👆🏻

Kažu da je istina čudnija od fikcije. To nije laž. Sve ispod navedene teorije zavere, pokazale su se istinitim i legitimnim. 😳

Nije sve što čujete istina i legitimno, ali nekad, samo nekad, postoje slučajevi kada se globalne teroje zavere ispostave istinitim. Evo o čemu je reč. 👇🏻

1. PROJEKAT MRTVE BEBE

Smejati se ludim teorijama zavere je je ok, sve dok se ne ispostave da je istina. Jedan od takvih primera je Project Sunshine. Nakon što je na Hirošimu i Nagasaki bačena nuklearna bomba, američka vlada započela je studiju za merenje efekata nuklearnih padavina na ljudsko telo.

ZAVERA: Vlada je krala leševe radio radioaktivnog testiranja.

ISTINA: Vlada je kreala delove leševa. Naime, pošto im je bilo potrebno mlado tkivo, oni su angažovali svetsku mrežu agenata da pronađu nedavno preminule bebe i decu, i zatim uzmu uzorke, pa čak i udove koji su "skupljeni" bez dozvole više od 1.500 ožalošćenih porodica.

2. LOŠ ALKOHOL

ZAVERA: Tokom prohibicije, vlada je stavljala otrov u alkoholna pića kako bi sprečila ljude da piju.

ISTINA: Skoro svaka teorija zavere uključuje da je vlada umešala prste, ovo je još jedan primer. Proizvođači industrijskog alkohola, mešali su svoje proizvode sa opasnim hemikalijama, godinama pre prohibicije. Između 1926. i 1933. godine, savezna vlada je gurala proizvođače da koriste jače otrove kako bi obeshrabrili krijumčare koje ovo nije zaustavilo, kao ni njihove mušterije. Do kraja prohibicije više od 10.000 Amerikanaca je ubijeno zbog alkoholnog pića.

3. PRVA ŽENA KOJA JE VODILA DRŽAVU

ZAVERA: Kada je predsednik Vudro Vilson doživeo moždani udar, njegova ženo je tajno uskočila da pripomogne u vođenju države.

ISTINA: Vilson jeste pretrpeo težak moždani udar pred kraj svog predsedničkog mandata, ali vlada je smatrala da je u najboljem interesu zemlje da se ovo sakrije. Javnost mesecima nije saznala za moždani udar, a za to vreme je njegova supruga Edit Vilson donosila većinu izvršnih odluka. Uprkos tome što je ona tvrdila da je ona bila samo "izvršilac", analize istoričara potvrđuju da je efektivno bila predsednica više od godinu dana.

4. VLADE KONTROLIŠU VAŠ UM

ZAVERA: CIA je testirala LSD i druge halucinogene droge na Amerikancima u strogo tajnom eksperimentu koji se bavio modifikacijom ponašanja.

ISTINA: Projekat je bio poznat kao MK-ULTRA i bio je stvaran. CIA je projekat počela sa korišćenjem dobrovoljaca. Pisac romana Ken Kesei bio je jedan od bitnijih dobrovoljaca. Rukovodioci programa brzo su počeli da doziraju ljude bez njihovog znanja. MK-ULTRA ostavila je mnoge žrtve trajno mentalno onseposobljene.

5. IMPRESIVNA PLATA DALAJ LAME

ZAVERA: Dalaj Lama je CIA agent.

ISTINA: Da li ste primetili kako se Dalaj Lama na svakoj fotografiji osmehuje? 🤭 Možda to ima veze sa šestocifrenom platom koju je dobijao iz vlade SAD tokom 1960-ih godina. Prema obaveštajnim dokumentima sa kojih je skinuta oznaka "tajno", on je zaradio 180.000 dolara kada je bio na vezi sa CIA koja je u tom momentu finansirala Tibetanski otpor, u iznosu od 1.7 miliona dolara godišnje. Ideja je bila da se poremeti kineska infrastruktura.

Autor: redportal.rs