Obalska straža nastavlja potragu za nestalom osobom, koja još nije identifikovana.

Putnik na brodu Carnival Cruise nestao je nakon što je skočio sa broda, koji je krenuo prema obali Floride, saopštili su zvaničnici.

Porodica nestalog čoveka rekla je osoblju da je 30-godišnjak nestao u nedelju, što je na kraju navelo obezbeđenje da proveri video-kamere i pokuša da otkrije gde je otišao. Jedan takav video prikazuje čoveka kako skače sa boka broda oko 150 kilometara od obale Melburna na Floridi, priobalnog grada severno od plaže Vero.

- Njegov saputnik je kasno (u nedelju) popodne obavestio posadu o statusu nestalog nakon što nije bio viđen ceo dan. Nažalost, nakon iscrpne pretrage na brodu i pregleda video snimka sigurnosnih kamera utvrđeno je da je skočio - saopštila je kompanija za krstarenje.

Operater je rekao da su vlasti obaveštene o incidentu i da im je naknadno savetovano da nastave dalje ka poslednjoj stanici u Džeksonvilu. Brod Carnival Elation završio je četvorodnevno putovanje Bahamima, a Obalska straža nastavlja potragu za nestalom osobom, koja još nije identifikovana, piše Telegraf.

Obalska straža je navodno pozvala u akciju 87-metarski kater Tarpon, avion Herkules i avion Ocean Sentri sa sedištem u Majamiju.

Autor: Telegraf