Brutalno ju je pretukla drugarica iz razreda u školskom toaletu, dok su ostali učenici sve posmatrali

Traumatizovana učenica šestog razreda sa Floride pobegla je iz države nakon što ju je video-snimak na kojem ju je tukla drugarica iz razreda doslovno pratio u dve različite škole.

Majka devojčice Daniel Kiker rekla je da je prošle godine primetila da njena ćerka nerado ide u školu. Posle nekog vremena, devojčica je priznala da je školski drugovi i drugarice nemilosrdno maltretiraju.

Zabnrinuta majka zamolila je osoblje škole da učine nešto, a oni su je uveravali da će da zaštite uplašenu učenicu. Nekoliko sati nakon tog sastanka, brutalno ju je pretukla drugarica iz razreda u školskom toaletu, dok su ostali učenici sve posmatrali. Nijedne odrasle osobe nije bilo u blizini.

Maltretirana 12-godišnjakinja ležala je sklupčana na podu i kasnije se majci poverila o svemu što se dogodilo. Situacija se samo pogoršala nakon što su se snimci napada pojavili na društvenim mrežama i nakon što su učenici počeli da ih dele među sobom.

- To je apsolutno najgora stvar kroz koju sam ikada prošla. Bilo je užasno. Ne znate šta da radite u takvoj situaciji. Nisam znala kako da joj olakšam bol - rekla je majka.

U nadi da će ćerki da omogući novi početak, premestila ju je u drugu lokalnu školu. Ipak, njeni drugovi i drugarice iz razreda ubrzo su saznali za video prebijanja i maltretiranje je ponovo počelo. Očajna i bez drugih opcija, Kiker je poslala ćerku kod rođaka u Misuri. Dok je razdvojena od svoje ćerke, pokušava da nađe rešenje.

- Moram da budem sigurna da sam pronašla bezbedno okruženje za nju. Ono u kom će da se oseća bezbedno svaki dan. Samo želim da dođe kući i da ima bezbedno mesto na koje će da se vrati. Nije imala nikoga - rekla je majka, tvrdeći da su odgovorni u školi ignorisali muku njene ćerke.

Školski zvaničnici rekli su da rade na obuvi protiv maltretiranja za zaposlene, ali nisu ništa odgovorili povodom slučaja prebijanja devojčice. Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je naredbu o zvaničnoj zabrani korišćenja telefona i video aplikacije TikTok od strane učenika u državnim školama, ali je naišao na skepticizam o tome kako se to može primeniti kada nova školska godina počne u avgustu, prenosi Telegraf.

Novinari su razotkrili na desetine video snimaka tuča iz lokalnih škola, koji prikazuju premlaćivanja u svim razredima.

Član lokalnog školskog odbora Armon Persons rekao je da veruje da mobilni telefoni predstavljaju poremećaj u školi i da bi podržao da ih deca predaju tokom nastave. Roditelji se, kako je rekao, generalno protive toj ideji.

Izvor iz okruga je za The Post rekao da se nasilje pogoršalo poslednjih godina.

- Istina je da nasilje ne možete da budete svuda. Radio sam u školama 23 godine i nikada nisam video ovoliki nivo spremnosti za borbu. Dodajte telefone i društvene mreže i imate veliki problem koji se iz godine u godinu pogoršava - rekao je izvor.

Autor: Telegraf