Ispred škole organizovan protest protiv nasilja, u kom su učestvovali nastavnici, roditelji i učenici.

Majka A.R. (32) koja je fizički napala nastavnicu Osnovne škole Jovan Dučić danas će biti saslušana u tužilaštvu. 👇

Ona je uhapšena zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti nakon što je, nezadovoljna zaključnom ocenom svog deteta, verbalno i fizički napala nastavnicu biologije, kojoj su u KBC Zemun konstatovane višestruke lake telesne povrede.

Nastavnici je, prema njenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo, te oseća strah za svoju bezbednost, navodi se u saopštenju i dodaje da je slučaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi.

Majka je došla i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku, ne znajući da u prosek ulazi i ocena iz prvog polugodišta. Nastavnica biologije je pozvala majku u kabinet, ali je nasilje tada eskaliralo. Majka je zapretila da će da ide kod direktorke. Međutim, iznenada se vratila. Nastavnicu je počupala za kosu, oborila je i lupala glavom o pod, govoreći joj da neće više nigde da radi i, navodno, preteći da će da joj pobije porodicu.

Juče je, u znak podrške nastavnici, ispred škole organizovan protest protiv nasilja, u kom su učestvovali nastavnici, roditelji i  učenici.

Napad na nastavnicu Osnovne škole Jovan Dučić bio je drugi napad na prosvetnog radnika u jednom danu. Neposredno pre toga, roditelji učenice škole Sveti Sava napali učiteljicu po povratsku sa rekreativne nastave, kako piše Telegraf.rs.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ОШ “Јован Дучић” (@os_jovan_ducic)

IZVOR: IG / @os_jovan_ducic

Autor: Telegraf.rs