Plaža u Sremskoj Mitrovici nalazi se na 75 km udaljenosti od Beograda i 63 km od Novog Sada 🏖

To je oduvek bili mesto dobrog provoda i oaza odmora, a brojni sadržaji sportsko-rekreativnih i ugostiteljskih objekata dovoljan su razlog da ovo kupalište bude sve posećenije. Jedna od najlepših plaža u Srbiji nudi bogat sadržaj i za odrasle i za decu. 

View this post on Instagram

A post shared by OZON Media GRADSKI info (@sremskamitrovica.ozon)

IZVOR: IG / Sremskamitrovica.ozon

Brioni su nastali još pre Drugog svetskog rata, kada je jedan Mitrovčanin odlučio da ograđeni deo zemljišta uz obalu ispuni peskom i stvori pravu plažu. Njena popularnost među stanovnicima Sremske Mitrovice i okolnih naselja raste iz godine u godinu, pogotovo u letnjem periodu, kada svi žude za osveženjem i hladom od snažnog sunca.

IZVOR: IG / Ozon Media gradska YouTube stranica

Turisti koji dolaze prvi put, uvek žele da se vrate. Kada borave duže ili se vraćaju ponovo, žele da posete osim plaže koja je tokom leta prvi odabir i prirodu u okolini Sremske Mitrovice, Frušku goru i naša kulturna blaga.

- Prvi put dolazimo na preporuku prijatelja, kako bi se zabavili i probali dobru kuhinju, ali toliko nam se dopalo da smo odlučili da ostanemo nekoliko dana duže. Ova plaža je najlepša koju smo videli tokom našeg puta kroz Srbiju, čak mnogo bolja nego u mnogim drugim zemljama, hrana je dobra i piće nije skupo. Teže je za parking, ali s obzirom da je ovde sve blizu, automobil smo ostavili u smeštaju, pa polako peške - kaže bračni par iz Italije.

Ulaz na plažu je slobodan, a ponuda sadržaja je bogata – od udobnih ležaljki, modernih toaleta, osvežavajućih tuševa, do prostranih kabina za presvlačenje, kao i raznovrsnih restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Pored plaže koja može da primi i do 5000 ljudi, ovde su izgrađeni i tereni za fudbal, odbojku i košarku. Tokom dana postoji spasilačka ekipa koja brine o kupačima.

Osim toga, na raspolaganju su i parkinzi, koji se ne naplaćuju, igrališta za decu, čime se zadovoljavaju interesi svih posetilaca.

Svake godine, pre početka letnje sezone, plaža se pažljivo priprema i uređuje, pružajući sve više aktivnosti i uživanja za sve posetioce.

Peščana plaža, okružena prelepim zelenim površinama i prirodnom hladovinom, nalazi se tik uz šarmantnu kej promenadu koja se prostire pored same reke, te je odmah pored šuma koja doprinosi posebnoj čaroliji ovog mesta.

U toku leta, ova plaža, jedina u Srbiji ima i bioskop na otvorenom - piše Ozon.rs.

Autor: ozon.rs