Pobegli 400 km od masakra, policija morala da PUCA 👆🏼

Prema dosadašnjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol kod Moskve, poginule se 93 osobe, saopštio je ruski Istražni komitet.

Trenutno je utvrđeno da je broj poginulih 93 osobe. Broj poginulih će se povećavati

Prema preliminarnim podacima, uzroci smrti su rane od vatrenog oružja i trovanje produktima sagorevanja.

Stanovnici Moskve su u ovom teškom trenutku pokazali solidarnost, davanjem krvi. Oni masovno dolaze u Centar za transfuziju krvi Gavrilov. Više od 600 građana dalo je krv u prvom satu rada Centra.

Teroristi pokušali da pobegnu u Ukrajinu

Policija je oko 3 sata pucala u Karačinskom okrugu na beli "reno simbol" kojim su teroristi bežali nakon napada na koncertnu salu Krokus nakon čega se vozilo prevrnulo. Automobil je izrešetan, gume su probušene, a prednji deo se okretao zbog ogromne brzine kojom se kretao. Dvojica terorista su odmah savladana dok su ostali pobegli u šumu, međutim, locirani su i uhapšeni posle kraće potrage.

Izvor: X/@CendlerBing

Uhapšeni su građani Tadžikistana. Najmlađi među njima je Muhamedsobir Fajzov (19) koji je tokom hapšenja ranjen i ne može da zatvori oko zbog oštećenja. Trenutno se nalazi u bolnici na operaciji. Fajzov je pokušao da uzvrati pucanjem kako bi zadržao snage bezbednosti, ali je ranjen.

Teroristi su inače nakon napada prešli oko 400 km i do granice im je ostalo manje od 100. Istražitelji ruskog istražnog komiteta počeli su saslušavaju osumnjičene za teroristički napad. Oni će biti prebačeni u Moskvu.

Specijalne službe u regionu Brjanska, nedaleko od granice sa Ukrajinom, privele su četvoricu osumnjičenih među onima koji su izvršili teroristički napad u koncertnoj dvorani Кrokus.

Autor: redportal.rs