Žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji. 🏆

Šesto izdanje Međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano od 22. do 27. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Praznik filma koji već 6 godina stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica premijerno će prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije. Publika će pod vedrim nebom ponovo moći da uživa u preko 30 ostvarenja podeljenih u 4 programske celine na 4 atraktivne lokacije u Smederevu. Šesto izdanje obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Program kao i ostale informacije o festivalu biće uskoro dostupne na sajtu dunavfilmfest.rs.

Autor: redportal.rs