Аvion povezan sa Prigožinom najverovatnije poleteo iz Belorusije u Moskvu, a zatim odleteo za Sankt Peterburg

Pregovori o okončanju oružane pobune Vagnerove grupe možda su još uvek u toku, saopštio je danas američki Institut za proučavanje rata (ISV).

Šef grupe plaćenika Jevgenij Prigožin otišao je u utorak u egzil u susednu Belorusiju nakon što je Rusija objavila da ga neće optužiti za pobunu.

Beloruska grupa Projekat Hajun analizirala je podatke sa leta od utorka i utvrdila da je avion povezan sa Prigožinom najverovatnije poleteo iz Belorusije u Moskvu, a zatim odleteo za Sankt Peterburg prenosi Skaj njuz.

Ruski vojni bloger Igor Girkin stoga smatra da se Prigožin vratio u Rusiju da razgovara sa visokim zvaničnicima. Institut za proučavanje rata (ISV) se slaže sa ovim teorijama, navodeći da ruski zvaničnici i Prigožin verovatno još uvek pregovaraju o detaljima sporazuma.

- Institut za proučavanje rata ne može samostalno da potvrdi da li se Prigožin zaista vratio u Rusiju niti detalje navodne posete. Ali postoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju da razradi detalje sporazuma o kojem je pregovarao beloruski diktator Aleksandar Lukašenko - navodi Institut.

Autor: redportal.rs