Svrha platforme je "povezivanje žena i muškaraca koji su ponosni na svoju zemlju i dele iste vrednosti, kao što su francuska država i hrišćanski koreni

Pravo u srce je prva aplikacija za francuske desničare koji traže ljubav. Slično najpoznatijoj aplikaciji za upoznavanje Tinder, ovaj alat postaje sve popularniji u Francuskoj, piše Evronjuz.

"Patriotizam nikada nije bio tako romantičan" je moto aplikacije Pravo u srce, a istomišljenici na ovoj aplikaciji mogu da podele svoja politička i društvena shvatanja, kako bi se lakše povezali na emotivnom nivou.

Aplikaciju su kreirali Stefani i Johan Paver, "influenceri" konzervativnih shvatanja, koji su ovaj posao započeli početkom juna, prvo samo za računare, a nedugo zatim je puštena i mobilna verzija.

Svrha platforme je "povezivanje žena i muškaraca koji su ponosni na svoju zemlju i dele iste vrednosti, kao što su francuska država i hrišćanski koreni".

- Obrazovanje, kultura i religija, naši koreni su ti koji su na našoj strani u borbi protiv destruktivnog i nezdravog društva koje nas više ne odražava - navodi se na sajtu.

Platforma svoje korisnike naziva "čuvarima i braniocima društva", a sebe kao "jednu veliku porodicu".

Iako Pravo u srce nije povezan ni sa jednom političkom strankom, veb stranicu promovišu Bruno Atal, koji se kandidovao na prethodnim izborima 2022. godine, i Patrik Libreht, direktor Instituta za društvene, ekonomske i političke nauke, čiji je pokrovitelj Najveći protivnik francuskog predsednika Emanuela Makrona, krajnja desnica Marin Le Pen.

Prilikom kreiranja profila, korisnici moraju dati informacije o svojoj etničkoj pripadnosti, porodici i veri. Mora se uvesti nekoliko političkih ideala i vrednosti, koji se slažu sa tradicionalnim i konzervativnim stavovima.

Korisnici takođe moraju da naznače važnost religije, da li puše cigarete i da li žele da imaju decu. Naravno, tu su i klasična pitanja drugih aplikacija za sastanke, na primer da li traže kratkoročne ili dugoročne veze.

Pravo u srce je dostupan svim stanovnicima Francuske, samo treba da se nazovete "patriotom", to je sve.

Autor: redportal.rs