Goca Lazarević: Može se slobodno reći da je Vidovdan druga himna srpskog naroda!

Pevačica Goca Lazarević jednom prilikom za medije je otkrila tajnu pesme Vidovdan, koju, kako je rekla, smatra drugom himnom srpskog naroda! S obzirom na to da je danas Vidovdan, u nastavku teksta sa vama delimo šta se to krije iza popularne pesme, a da većina to nije znala! 🧐

Pomenutu pesmu napisao je naš istaknuti kompozitor Milutin Popović Zahar na želju partijarha Pavla, kako prenosi portal Pink.rs.

- Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta... Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz "vlasništva" kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je Vidovdan druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio - ispričala je pevačica.

- Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. "Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo" - ispričala je pevačica u jednom intervjuu.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.