Letnje vreline lakše je podneti uz sladoled, posebno ako je napravljen od prirodnih sastojaka, bez konzervansa i veštačkih boja. 🍧😎
RECEPT: Tajni recept Gordona Remzija za SUTLIJAŠ 🍚
Starinski recept sa jajima i šećerom, koji su pravile naše bake, nije bez razloga ostao jedan od onih koji se prenose kroz generacije. Sada je donekle modifikovan - umesto mleka, koristi se umućena slatka pavlaka. 👩🍳
Pored toga što ima pun ukus, ovaj sladoled je kremast i donekle podseća na najfiniji fil za tortu, jer se pravi od žumanaca kuvanih na pari sa šećerom i čokoladom, a kasnije se mešta sa umućenim belancima i slatkom pavlakom. 🔽🔽🔽
Sastojci:
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- 250ml slatke pavlake
- 150g čokolade za kuvanje
Priprema:
Razbijte jaja, pa odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte im pet kašika šećera i nastavite da mutite dok se sastojci ne sjedine, kako piše Telegraf.rs.
Žumanca sipajte u posudu za kuvanje na pari, dodajte im preostalih pet kašika šećera, umutite mikserom da smesa postane penasta, dodajte izlomljenu čokoladu, pa kuvajte na pari desetak minuta i ostavite da se ohladi.
Kad je smesa sa žumancima prohlađena, dodajte umućena belanca sa šećerom, kao i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom, razlijte u posude i stavite u zamrzivač da se sladoled stegne. 👩🍳
RECEPT: Sladoled od čokolade 👩🏻🍳🍨
SLADOLED NAPRAVITE OD SAMO JEDNOG SASTOJKA 🍦🍧🍨
RECEPT: Kuglice od lešnika i čokolade 👩🏻🍳🍫
Autor: Telegraf.rs