Španac na prvom mestu ima 7675 bodova, Nole 7595.

Pobedom na turniru u Kvinsu Karlos Alkaraz je od ponedeljka izbio na čelo ATP liste i za 80 bodova pretekao Novaka Đokovića. Pa ipak, deluje da bi situacija vrlo brzo mogla da se preokrene u korist srpskog tenisera.

Španac na prvom mestu ima 7675 bodova, Nole 7595, razlika zaista nije velika, posebno imajući u vidu koliko bodova brani jedan, a koliko drugi teniser u bliskom periodu.

Zaključno sa US Openom koji je na programu početkom septembra Đoković ne brani niti jedan bod, dok Alkaraz ima "obavezu" da sačuva čak 2650!

Uzrok toga je pre svega to što Vimbldon prošle sezone nije bodovan zbog kazne ATP-a usled zabrane nastupa ruskim i beloruskim igračima. Osim toga, srpski as zbog mera vezanih za koronavirus nije mogao da igra u Njujorku na poslednjem Grend slemu 2022. godine, tako da je i tu bodovno "čist". Novak nije igrao niti u Montrealu i Sinsinatiju, pa je trenutna situacija zaista povoljna.

Foto: Instagram.com/@djokernole

Sa druge strane, iako Španac takođe ne brani ništa iz Londona, tokom jula bi trebalo da sačuva 450 bodova osvojenih u Hamburgu i Umagu, zatim u avgustu još 190 osvojenih u Montrealu i Sinsinatiju i na kraju svih 2000 sa US Opena.

Prva računica je jasna, ukoliko Đoković dođe do završnice Vimbldona i zabeleži bolji rezultat od Alkaraza svakako se vraća na prvo mesto. U suprotnom nova velika šansa ga čeka u Njujorku, a možda i pre.

Autor: Pink.rs