Srbi na Kosovu i Metohiji uznemireni zbog masovnih hapšenja

Meštani Leposavića na društvenim mrežama danas su masovno podelili fotografiju na kojoj se vidi kako njihov sugrađanin Nemanja Vlašković, koga su kosovski policajci uhapsili zbog optužbi za napad na novinare i na kojoj se vidi da on nije osoba koju je ministar unutrašnjih poslova u vladi Prištine Dželjaj Svečlja zaokružio na fotografiji koju je objavio kada je podelio informaciju o hapšenju, javlja Tanjugov dopsinik.

Kako se navodi, na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, vidi se kako Vlašković stoji u masi, i da se nalazi nekoliko metara iza osobe koja nosi kapuljaču i koju je Svečlja zaokružio i za koju je naveo da je reč o Vlaškoviću.

Dodaje se da uz fotografiju koju dele meštani Leposavića, oni dele poruku koja glasi: ''Nije kriv''.

Kosovska policija je juče na Fejsbuku saopštila da je uhapsila Srbina osumnjičenog da je 29. maja u Leposaviću napao novinare više medija.

Svečlja je na svom nalogu na Tviteru poručio da će se ''Nemanja Vlašković suočiti sa pravdom za napade na novinare" i objavio njegovu fotografiju, i uz nju još jednu na kojoj se vidi maskirana osoba u masi, koju je Svećlja zaokružio, sugerišući da je to Vlašković.

U saopštenju policije se dodaje da njihovi pripadnici "ostaju posvećeni realizaciji svojih zakonskih i ustavnih obaveza, održavanju reda i javne bezbednosti, vladavini zakona i privođenju pravdi osumnjičenih za kršenje zakona i reda".

Miljković: Nemanja Vlašković nije napao novinare, imam snimke kao dokaz

Branilac Nemanje Vlaškovića, advokat Predrag Miljković, izjavio je danas da njegov branjenik nije učestvovao u napadu na novinare i da se to vidi na snimcima i fotografijama.

Miljković ističe da Nemanja Vlašković nije učestvovao ni u kakvom napadu.

"On nije napadač na novinare i prema našim snimcima i fotografijama nije ni mogao da bude. Snimke i fotografije dostaviću tužilaštvu", rekao je Miljković za Tanjug, i dodao da se čekaju dalje radnje tužilaštva.

Miljković ističe da on, kao i njegov branjenik, osuđuju svaki napad na novinare.

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici Nemanju Vlaškovića tereti za krivična dela Uništenje i oštećenje imovine, izazivanje rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, učestvovanje u skupu radi vršenja krivičnog gela huliganstva.

Ministar unutrašnjih poslova Privremenih kosovskih institucija Dželjalj Svečlja objavio je fotografiju osobe sa kapuljačom i tamnim naočarima, uz tvrdnje da je u pitanju uhapšeni Nemanja Vlašković i da je učestvovao u napadu na novinare.

Sa druge strane, na društvenim mrežama deli se ista fotografija, u širem formatu, na kojoj se vidi Vlašković u daljini.

Autor: Tanjug / redportal.rs