Dramatični prizori stižu iz gotovo svih gradova Rasinskog okruga, gde od sinoć traje borba protiv novih kiša i bujica.

Zbog obilnih padavina i bujičnih reka koje su se izlile širom Srbije, vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština.

Zbog obilnih padavina prethodnih dana nabujali su svi vodotokovi u kraljevačkom kraju praveći veliku štetu na saobraćajnoj infrastrukturi. Usled izlivanja potoka Mašine, voda je odnela most u mestu Adrani kod Kraljeva, u prekidu je saobraćaj do Čačka. Vatrogasci spasioci su na terenu širom naše zemlje.

S obzirom na to da se radi o veoma prometnoj magistralnoj deonici, prava je sreća da niko nije nastradao, a pod vodom se našlo i nekoliko obližnjih domaćinstava.


Dramatični prizori stižu iz gotovo svih gradova Rasinskog okruga, gde od sinoć traje borba protiv novih kiša i bujica.

Potopljena su naseljena mesta ka Donjoj Župi, od Velike i Male Vrbnice ka Aleksandrovcu. Mašine i članovi Štaba za vanredne situacije zajedno sa meštanima pokušavaju da spasu šta se spasti može. U ovoj opštini je vanredna situacija na snazi od 6. juna. Lokalni putevi su uništeni.

U Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hirurškog bloka Urgentnog kliničkog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

Voda je poplavila i pedesetak dvorišta. Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Autor: RedPortal