Markus Mekgauen je ronio sa svojom ženom i grupom prijatelja u blizini udaljenog ostrva kada je shvatio da mu je neka vrsta "čeljusti ugrizla glavu"

Krokodil je ugrizao Australijanca za glavu dok je ronio u moru u severnom Kvinslendu. Ronilac je uspeo da preživi napad tako što je životinji otvorio usta i povukao je za glavu, prenosi CNN.

Markus Mekgauen je ronio sa svojom ženom i grupom prijatelja u blizini udaljenog ostrva kada je shvatio da mu je neka vrsta "čeljusti ugrizla glavu". U početku je pomislio da je ajkula, ali kada ju je dodirnuo shvatio je da je to krokodil.

- Uspeo sam da mu otvorim vilicu i povučem glavu unazad. Krokodil je ponovo pokušao da me zgrabi, ali sam ga odgurnula - rekla je juče Mekgauen.

Australijanac je prebačen u bolnicu sa posekotinama po glavi i rukama.

- Samo sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Drago mi je da sam to bio ja, a niko od dece ili dame u grupi - rekao je on i dodao da misli da je u pitanju mladi krokodil.

Krokodili koji žive u moru mogu narasti do šest metara i težiti do 1000 kilograma. U Australiji ima oko 100.000 morskih krokodila.

Autor: redportal.rs