Sudeći po ukrajinskim izvorima i dalje se vode borbe u gradu

Kako je naveo zamenik ministra odbrane Ukrajine, ukrajinska vojska i dalje kontroliše određene višespratbice na jugoistoku grada, dva dana nakon što su ruske snage objavile da su kompletno zauzele grad. Pored navedenog, izvori tvrde da ukrajinske snage napadaju po bokovima ruskih pozicija oko grada.

Kako je objavila Hana Maliar:

Juče, ukrajinske snage su zadržale kontrolu nad delovima industrijskih zdanja i privatnih kuća na jugozapadnom delu grada, u oblasti gde se nalazi spomenik (mig-17). I dalje držimo kontrolu nad ovim malim delom grada. Borbe se nastavljaju.

Ona je takođe dodala da je Ruska Federacija raspodelila većinu svojih snaga u oblasti Bahmuta. Ona jeu svojoj objavi na mreži telegram navela da se i dalje vode borbe za visove na bokovima grada sa kojih bi ukrajinske snage mogle da direktno gađaju ruske snage u samom gradu.

Usled naših kretanja po bokovima na severu i jugu, u poziciji smo da granatiramo i da izvedemo razaranje neprijatelja. U određenim delovima grada koje kontroliše neprijatelj, prinuđeni su na defanzivu jer nimalo nije laka situacija ni po njih. Zbog pomeranja ukrajinskih snaga po bokovima usled kojih su zauzeti dominantni visovi, naše pružane snage su učinile opstanak u samom gradu ruskim snagama izuzetno teškim. Zapravo mi nastavljamo napredovanje. Intenzitet je trenutno u padu, ali mi i dalje nastavljamo da se krećemo u tom smeru.

Autor: redportal.rs