Real nastavlja pohod odbrane titule

Milan je sinoć dokazao da stanje na tabeli italijanskog šampionata nije realno i da su 22 boda minusa u odnosu na Napoli splet različitih okolnosti, a ne odnos kvaliteta 2 tima.

Na kraju je bilo 1:1, ali malo je falilo da Milan za beleži 3. trijumf u mesec dana protiv favorizovanog Napolija. Nakon pobede od 1:0 na San Siru i sinoćnjih 1:1 na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju, Milan se plasirao u polufinale Lige šampiona, prvi put nakon 2007. godine.

Na terenu je viđena prava gladijatorska bespoštedna borba, sa mnogo trčanja i duela. Napoli je sve vreme jurio rezultat i pokušavao da ugrozi gol rivala, ali ni Milan nije ostajao dužan.

Nakon promašenog penala i još jedne stopostotne šanse, veteran Olivije Žiru je uspeo da iz 3. pokušaja zatrese mrežu Napolija i dovede svoj tim u vođstvo od 1:0.

IZVOR: YT / Arena Sport TV

Pogotku Žirua prethodio je fantastičan trk i solo-prodor Rafaela Leaa, koji je sam pretrčao preko 70 metara, izbacio iz igre celu ekipu Napolija i poslužio svom centarforu asistenciju na tacni. Ovaj prodor ujedno je bio i najlepši trenutak utakmice.

Na drugoj strani svetlo-plavi su se dosta mučili da dođu do šanse za gol. Najbolji igrač Kviča Kvarachelija bio je sjajno pokriven i udvajan, a nekoliko puta je kapiten Milana Kalabrija u situacijama 1 na 1 sa popularnim Kvaradonom pokazao da je trenutno jedan od defanzivno najboljih desnih bekova na planeti.

Kvarachelija je u 82. minutu promašio i penal te je na sebe potpuno preuzeo ulogu tragičara za Napolitance.

Viktor Osimen je tek u 3. minutu nadoknade uspeo da pobegne vernim čuvarima u dresu Milana i izjednačio na 1:1, ali je za konačan preokret bilo prekasno.

U drugom sinoćnjem meču Real je rutinski pobedio protiv Čelsija u Londonu sa 2:0 i ukupnim rezultatom 4:0 prošao u polufinale takmičenja. To znači da će imati priliku da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a žreb ih dalje vodi na najtežeg protivnika, najverovatnije Mančester Siti, koji je u prvom meču pobedio 3:0 protiv Bajerna. Večeras će sve biti poznato.

Autor: redportal.rs