Vrlo je jednostavno.

Sigurno ste se puno puta namučili da otvorite i očistite paprike od semenki i za to utrošili puno vremena, ali srećom postoji rešenje. Naime, na društvenim mrežama korisnici obljavljuju svoje trikove za ovu kuhinjsku radnju, i time olakšavaju život drugima. Jedan od njih smo isprobali…

Trik je, dakle, u tome da deo gde se nalazi peteljka najpre ugurate unutar paprike, a zatim je jednostavno prepolovite. Srce paprike tako postaje vrlo lako za vađenje, a na polovinama ostaje tek nekoliko semenki koje vrlo lako možete da odstranite nožem ili ispiranjem paprike pod vodom.

View this post on Instagram

A post shared by Dra Wooten (@llcooldra_)

IZVOR: IG / IIcoldra

Kako bismo se uverili da trik zaista radi, testirali smo ga na nekoliko različitih babura, jednom s tanjom korom, te dve s debljom. Budući da je ona s tanjom automatski i mekša, jasno je kako trik nije u potpunosti uspeo, pa je deo srca paprike i semenki ipak ostao u polovinama.

S crvenom i zelenom paprikom stvar je bila nešto jednostavnija, no to smo pripisali ponajviše debljini ploda zbog koje se njime lakše rukuje. U svakom slučaju, trik je, više ili manje, uspeo i od sada ga svakako koristimo i u svojoj kuhinji. Još samo da dočekamo prave domaće paprike iz bašte i bacamo se na kuvanje.

Autor: Pink.rs