Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije posetio je 3. februara 2023. godine hram Svetog Georgija u Šerevilu.

Najmlađi članovi parohije, obučeni u srpsku narodnu nošnju, dočekali su patrijarha hlebom i solju, kako naša tradicija i nalaže. Usledio je svečani čin doksologije koju su služili protojerej Radovan Jakovljević i protođakoni Dragan Radić, Jovan Aničić i Milovan Gogić.

U ime svih prisutnih, Njegovu Svetost Patrijarha rečima dobrodošlice je pozdravio starešina hrama, prota Radovan Jakovljević:

- Vaša Svetosti, dobro nam došli! Vaša poseta večeras pokazuje koliko ljubavi, pažnje i duhovne snage imate u Vašem arhipastirskom radu na širokoj Njivi Gospodnjoj. Kao duhovni otac i dostojan naslednik na prestolu Svetog Save ne zaboravljate i ne umanjujete duhovnu brigu ni prema jednom verniku naše svete Srpske Pravoslavne Crkve kako u Otadžbini tako i u rasejanju, nego nas sve pozivate i okupljate na molitveno sabranje i blagosiljate Vašim duhovnim blagoslovima.

Posle doksologije, u velelepnom parohijskom centru održana je svečana akademija u čast Svetog Save, a zatim i donatorska večera za manastir Krku, drevnu srpsku svetinju u Dalmaciji.

Autor: RedPortal