Predstaviće se u 2. polufinalnoj večeri takmičenja za izbor za Pesmu Evrovizije

Stigao je novi singl Igora Vinsa i Baneta Lalića - Zato što volim 🎶🎶🎶.

Ovom eksplozivnom i zavodljivom numerom Igor Vins i Bane Lalić predstaviće se u 2. polufinalnoj večeri takmičenja za izbor za Pesmu Evrovizije 2. marta pod rednim brojem 6!

IZVOR: YT / RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Nakon sveže objavljenog, opuštajućeg i romantičnog singla Reči, duet sa Zoe Kida,  Igor nam pesmom Zato što volim ponovo ukazuje na njegovu sasvim drugačiju a opet veoma upečatljivu izrazito fanki, ritmičnu stranu svog muzičkog kreiranja i izražavanja.

- U trenucima kada je kod mene u studiju nastajala pesma 'Zato što volim', Bane i ja smo bukvalno skakali od sreće ponešeni toliko snažnim naletom kreativne euforije. To je zaista neprocenjiv osećaj. I taj osećaj je jedino za čime ja tragam i čime se vodim kada pravim muziku. I verujem da će se ta vatra iz ove pesme preneti i na slušaoce. 'Samo zato što volim' - taj stih, te reči su za mene ključ, one su odgovor na sve što sam do sada iskusio, postigao, video, naučio u životu. One objašnjavaju moj način života. One su odgovor na svako pitanje koje bi mi neko postavio. Nekako u sebi prepoznajem nešto veći stepen spremnosti da me strast potpuno ponese, da se sasvim prepustim, nego što to primećujem u ljudima oko sebe - izjavio je uzbuđeni Igor Vins, koji je radio muziku, tekst i aranžman za pesmu

Foto: redportal.rs/Igor Cicmil

- Igor i ja smo u spontanom druženju u studiju vrlo brzo napravili ovu pesmu koja nas baš ispunjava 😎. Nas dvojica smo toliko komplementarni da je to neverovatno, zaista smo se fantastično pronašli i spojili. Dopustite da vas ovaj vajb nosi, da se širi kao požar - dodaje Bane Lalić, koji je zajedno sa Igorom pisao muziku i tekst za pesmu.

Igor nam otkriva da je u toku i rad na velikom projektu i saradnji sa Big bendom RTS-a, sa kojim sprema veliki koncert u Domu omladine Beograda 31. maja, kada će njegova muzika biti premijerno izvedena u aranžmanima pisanim za veliki džez ansambl Big benda, kao i da je veoma inzenzivna godina pred njim. Ovaj Beograđanin poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta 😁. Vins je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima, od kojih su neki: Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Bane Lalić, kantautor  frontment sastava MVP, već je dugo na muzičkoj sceni sa mnogobrojnim hitovima koji su osvojili i region. Vizionar koji se muzikom uz želju da pomera granice, vraćajući nas u neka normalna vremena gde pesme nose neke pozitivne i normalne poruke, iz kojih ljudi mogu nešto da nauče 😊.

Autor: redportal.rs