Kroketi od krompira uglavnom služe kao dodatak glavnim jelima, a neodoljiv spoj mekanog i hrskavog učinio ih je toliko popularnim. Veruje se da su nastali u Francuskoj pred kraj 19. veka. Možete ih kupiti u prodavnici, ali najbolje je da ih sami pripremite.
Sastojci:
700 g krompira
150 g brašna
40 g putera
2 žumanceta
Za koru:
2 jajeta200 g brašna200 g prezli
Priprema:
Skuvajte krompir, procedite, dodajte puter, pa napravite pire. Potom dodajte žumanca i začine po želji, sve dobro promešajte i sipajte brašno. Možete dodati brašno ako je potrebno, a testo bi trebalo da vam se lepi za ruke.
Ruke pospite brašnom, pa od smese formirajte krokete. Zatim ih uvaljajte u bršno, pa u jaja i prezle. Pržite ih u dobro zagrejanojm ulju. Ređajte ih na ubrusu kako bi pokupio ulje.
RECEPT: Kupus sa suvim rebrima i slaninom 👩🏻🍳🥓
RECEPT: Originalna italijanska fokača 👩🏻🍳🍞
RECEPT: Uzbekistanski pilav sa jagnjetinom 👩🏻🍳🐑
Autor: Magazin Novosti