Otkriveno zašto je policija otvorila vatru na pljčkaša

Kako prenosi portal Mondo, povodom pucnjave na Karaburmi tokom kada je policija usmrtila muškarca, koji je prethodno opljačkao benzisku pumpu na Mirijevu, oglasili su se MUP Srbije i Više javno tužilaštvo zajedničkim saopštenjem. U saopštenju se navodi da su policijski službenici Policijske stanice Zvezdara sustigli oko 21 čas i 35 minuta u Ulici Salvadora Aljendea na Paliluli osumnjičenog M. M. (64), koji je neposredno pre toga izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi u Mirijevskom bulevaru, uz upotrebu vatrenog oružja.

Osumnjičeni je tom prilikom uperio pištolj prema policijskim službenicima, oglušivši se na njihova upozorenja da spusti oružje, nakon čega su oni ispalili tri hica i usmrtili osumnjičenog. Uviđaj su obavili dežurni zamenik višeg javnog tužioca u Beogradu i policijski službenici Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd.

 Dalji rad na ovom slučaju se nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti. Osumnjičeni je prethodno uz upotrebu vatrenog oružja, maskiran hirurškom maskom, od radnika benzinske pumpe oduzeo novac i dao se u bekstvo, navodi se u zajedničkom saopštenju MUP Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Autor: Mondo.rs