Topla čorba, pa još napravljena od belog luka, dobitna je kombinacija za organizam.

On je nekada bio prepisivan kao lek i koristio se za lečenje prehlade i gripa, kao i za smanjenje rizika od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Pored brojnih prednosti belog luka, i supe i čorbe imaju dosta benefita za naše zdravlje, a prvo je jačanje imuniteta.

Sastojci: 2 velika crna luka, 1 manji praziluk, 6 glavica belog luka, 1/2 kg krompira, 1 kašičica sušenog ruzmarina, malo putera, 1 kocka pileće supe, pavlaka za kuvanje.

Priprema: Istopite puter, pa propržite crni luk, zatim dodajte i seckani praziluk kao i beli luk. Ostavite još 1-2 minuta, pa dodajte seckani krompir i ruzmarin. Promešajte. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte. Kada krene da vri dodajte kocku supu i mešajte dok se ne otopi. Posolite i pobiberite. Gotovu čorbu sipajte u blender i usitnite sastojke ili je ispasirajte štapnim mikserom. Vratite čorbu u šerpu i sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte, uz mešanje, još 10-ak minuta.

Autor: Pink